Publicaties om dialoog aan te jagen
Ben jij zorgverlener met hart voor maatschappij en gezondheid?
Misschien ben je directeur Publieke Gezondheid, werkzaam in het sociaal domein, sociaal werker, (sociaal) verpleegkundige, arts M+G, bedrijfs- of verzekeringsarts, huisarts, medisch specialist of anderszins actief in zorg en welzijn.
Je voelt dat de zorg verandert. De hectiek van alledag kan overweldigend zijn. Je draagt vaak meer dan je eigenlijk zou willen. Je ziet dat sommige routines niet meer werken, en vraagt je af welke rol jij mag — of misschien wel moet — nemen. Vanuit je professie, je beroepscode, of de wet.
Wat anderen van je vragen, past lang niet altijd bij wat jij in de praktijk kunt bieden. Soms raak je vermoeid van het gedoe, van alle mensen die zich met jouw werk bemoeien. Wie werkt echt met je samen, en wie zit je vooral in de weg?
De waan van de dag regeert. En jij verlangt naar rust, overzicht en de ruimte om bewustere keuzes te maken.
Bijdragen in (vak)media
Stel je voor dat je elke dag het gevoel hebt: dit is zinvol.
Dat je met plezier naar je werk gaat, omdat jij bijdraagt aan duurzame zorgpraktijken. Dat jouw organisatie, ondanks de turbulentie, goede zorg verleent. En dat jij — met jouw kennis, kunde en waarden — bewust meebouwt aan de toekomst.
Je voelt de impact van politieke besluiten, maar je laat je niet meesleuren. Je houdt koers. Je verleent goede zorg én haalt daar voldoening uit. Je maakt keuzes die passen bij jou, bij wat jij aankunt én wilt dragen.
Je creëert ruimte om je gedachten te ordenen en krachtig samen te werken — met de mensen om je heen.
Wetenschappelijke publicaties gericht op netwerksamenwerking
De meeste zorgverleners zijn opgeleid in een tijd waarin ‘verbetering’ vooral stond voor technologische of farmaceutische vooruitgang. Vaak heb je jarenlang gestudeerd en bijgeschoold binnen een monodisciplinair vakgebied. Maar de wereld verandert. En dat vraagt om andere vaardigheden — van zorgverleners én van bestuurders.
Interprofessioneel samenwerken is steeds meer de norm. Hoe we met elkaar omgaan, wordt steeds bepalender voor de gezondheid van individuen, gemeenschappen én onze samenleving. Dáár leren we nu aan bij, al doende. Supervisie ondersteunt dat leerproces.
Eén van de belangrijkste competenties van zorgprofessionals die met plezier werken, is het voeren van krachtige gesprekken. Gesprekken waar je energie van krijgt — omdat er gelachen is, of omdat je de kracht voelde van samen zoeken en samen stappen zetten.
Het schakelen in complexe krachtenvelden, het soms bijna strategisch schaken, zat echter niet in je basisopleiding. Hoe zou het zijn als je jouw netwerk beter leert begrijpen, en je communicatie daarop kunt afstemmen? Dát is waar ik je graag bij help.
Zo maak je van jouw uitdagingen gedeelde uitdagingen. Uitdagingen waar jij samen met anderen passende antwoorden op ontwikkelt. Waar je gelijkgestemden bij vindt, en coalities smeedt.
Overige wetenschappelijke publicaties
Lijkt het je fijn om je gezien en gehoord te voelen in jouw professionele bijdrage?
Om de beweging waar jij in gelooft verder te brengen, binnen jouw organisatie of netwerk? Dat kan.
Je kunt al doende leren om krachtiger te werken met het netwerk om je heen. Overal waar jij bent: in een hectische vergadering, tijdens je spreekuur, bij een lunchbijeenkomst, in het project dat je leidt, wanneer je onder toezicht staat of juist als koploper… kortom, midden in jouw dagelijkse praktijk.
Samen leren met gelijkgestemden is inspirerend. Mensen die, net als jij, vanuit betrokkenheid zoeken naar manieren om effectief én met plezier samen te werken. Die willen leren van hun eigen ervaringen. En die geloven in de kracht van reflectie, verbinding en vakmanschap.